Претседателот Ердоган: Имаме за цел да воспоставиме енергетски сектор заснован на нашите домашни ресурси

Претседателот Ердоган истакна дека за независна енергија и силна Турција се има за цел да се воспостави енергетски сектор којшто колкушто е можно ќе се заснова на домашни извори

1564878
Претседателот Ердоган: Имаме за цел да воспоставиме енергетски сектор заснован на нашите домашни ресурси

Претседателот Реџеп Тајјип Ердоган со поврзување преку линк во живо од дворецот Вахдеттин во Истанбул учествуваше на церемонијата на свечено отворање на неколку новоизградени проекти на Министерството за енергија и природни ресурси во Маниса.

Ердоган истакна дека за независна енергија и силна Турција се има за цел да се воспостави енергетски сектор којшто колкушто е можно ќе се заснова на домашни извори.

„Имаме за цел да воспоставиме енергетски сектор заснован на нашите домашни ресурси.“ - рече претседателот Ердоган.

 Слични вести