Германскиот министер за надворешни работи Хеико Мас на 18 јануари ќе допатува во посета на Турција

Турското Министерство за надворешни работи соопшти дека германскиот министер за надворешни работи Хеико Мас на 18 јануари во понеделник ќе допатува во посета на Турција

1564909
Германскиот министер за надворешни работи Хеико Мас на 18 јануари ќе допатува во посета на Турција

Германскиот министер за надворешни работи Хеико Мас на 18 јануари во понеделник ќе допатува во посета на Турција.

Турското Министерство за надворешни работи соопшти дека германскиот министер за надворешни работи Хеико Мас на 18 јануари во понеделник ќе допатува во посета на Турција.

На разговорите коишто ќе бидат остварени за време на посетата освен билатерални и регионални прашања се предвидува да бидат разгледани и односите меѓу Турција и Европската унија (ЕУ). Слични вести