Борбата на Турција против Ковид-19 во изминатите 24 часа: Починаа 169 лица, регистрирани се 8.314 позитивни случаи

Во Турција во изминатите 24 часа од Ковид-19 починаа 169 лица, направени се 167.211 тестирања од кои се регистрирани 921 новозаболен, додека дневниот број на регистрирани нови позитивни случаи изнесува 8.314 лица

1564636
Борбата на Турција против Ковид-19 во изминатите 24 часа: Починаа 169 лица, регистрирани се 8.314 позитивни случаи

Во борбата на Турција против новиот тип коронавирус (Ковид-19) во изминатите 24 часа се регистрирани 169 смртни случаи.

Бројот на починатите од почетокот на епидемијата досега достигна вкупно 23.664 лица.

Во изминатите 24 часа се направени 167.211 тестирања од кои се дијагностицирани 921 новозаболен.

Дневниот број на регистрирани нови позитивни случаи изнесува 8.314 лица.

Заврши лекувањето на уште 9.109 лица, со што вкупниот број на оздравени од Ковид-19 во Турција се зголеми на 2 милиони 246 илјади 047 лица. 

 Слични вести