Министерот за национална одбрана Акар разговараше телефонски со својот британски колега Валас

Двајцата министри за одбрана, Хулуси Акар и Бен Валас, разменија мислења во однос на прашања посветени на соработката во билатералната и регионалната одбрана, како и безбедноста и одбранбената индустрија

1563760
Министерот за национална одбрана Акар разговараше телефонски со својот британски колега Валас

Министерот за национална одбрана Хулуси Акар оствари телефонски разговор со британскиот министер за одбрана Бен Валас.

Според објавеното соопштение од Министерството за национална одбрана, во телефонскиот разговор помеѓу двајцата министри Хулуси Акар и Бен Валас беа разменети мислења во однос на прашања посветени на соработката во билатералната и регионалната одбрана, како и безбедноста и одбранбената индустрија

 Слични вести