По пат на убедување се предадоа уште двајца терористи

Министерството за внатрешни работи соопшти дека уште двајца терористи кои избегале од на сепаратистичко-терористичката организација ПКК/КЏК, по пат на убедување им се предадоа на безбедносните сили

1562764
По пат на убедување се предадоа уште двајца терористи

По пат на убедување уште двајца терористи кои избегале од на сепаратистичко-терористичката организација ПКК/КЏК, им се предадоа на безбедносните сили.

Според објавеното соопштение од Министерството за внатрешни работи, припадниците на терористичката организација кои како резултат на активностите за убедување водени од страна на Генералната дирекција на полицијата и Генералната команда на жандармеријата им се предадоа на безбедносните сили, и се приклучиле на организацијата во 2010 и 2014 година и како последно делувале во Ирак.

На тој начин бројот на терористите кои избегаа од сепаратистичко-терористичката организација ПКК/КЏК и се предадоа во 2021 година по пат убедување, достигна до тројца.

 

 Слични вести