Ердоган: „Арам е да застанеме без претходно да ги постигнеме предвидените цели во 2023 година“

Нас не заморуваат ниту подмолностите на терористичките организации, ниту игрите на оние што нè напаѓаат, ниту поставените стапиците

1562934
Ердоган: „Арам е да застанеме без претходно да ги постигнеме предвидените цели во 2023 година“

 

Претседателот Реџеп Тајип Ердоган рече: „Арам е да застанеме, да паузираме и да трошиме непотребно време пред да ги постигнеме предвидените цели на нашата земја во 2023 година“.

Претседателот на државата и претседател на Партијата за правда и развој (АК партија), Ердоган на 7-от Редовен конгрес на неговата партија во Киршехир, Кирикале, Јозгат и Сивас од претседателскиот комплекс се учествуваше преку видео конференција.

Ердоган во говорот нагласи дека денес повторно ги започнале конгресите што ги паузирале поради новиот тип на епидемија на коронавирус (Ковид-19).

„Нашата цел е овој процес заедно со конгресите во Измир, Анкара и Истанбул што ги планиравме да го завршиме во последните денови од февруари“ рече Ердоган.

Истакнувајќи дека тие на изборите во 2023 година ќе бидат претставени со огромно мнозинство и повторно ќе победат на претседателските избори, Ердоган рече:

„Арам е да застанеме, да паузираме и да трошиме непотребно време пред да ги постигнеме предвидените цели на нашата земја во 2023 година (100-та годишнина од основањето на Република Турција)“.

„Нас не заморуваат ниту подмолностите на терористичките организации, ниту игрите на оние што нè напаѓаат, ниту поставените стапиците.

Ги надминавме сите и ќе ги надминеме и победиме и во иднина“ рече претседателот Ердоган.Слични вести