Чавушоглу оствари телефонски разговори со Вилбур Рос и Радман

На средбата што се одржа по барање на Рос, беа разменети мислења за економските односи меѓу двете земји

1562481
Чавушоглу оствари телефонски разговори со Вилбур Рос и Радман

 

Министерот за надворешни работи Мевлут Чавушоглу оствари телефонски разговор со министерот за трговија на Соединетите Американски Држави (САД) Вилбур Рос.

Според дипломатски извори, на средбата што се одржа по барање на Рос, беа разменети мислења за економските односи меѓу двете земји.

Чавушоглу вчера оствари телефонски разговор и со хрватскиот министер за надворешни работи Гордан Грлиќ-Радман.Слични вести