Бројот на оздравените од Ковид-19 во Турција се зголеми на 2.218.464

Во последните 24 часа беа остварени 179.208 тестови

1562333
Бројот на оздравените од Ковид-19 во Турција се зголеми на 2.218.464

 

Во борбата против новиот вид коронавирус (Ковид-19) во последните 24 часа во Турција животите ги загубија 171 лица.

Бројот на смртните случаи од почетокот на епидемијата се зголеми на 23.152.

Во последните 24 часа беа остварени 179.208 тестови, а беа регистрирани 983 нови заболени. Дневниот број на дијагностицирани е 9.809.

Бројот на пациентите чија хоспитализација заврши и кои беа отпуштени од болница изнесува 10.013 лица, додека бројот на оние кои оздравеа се зголеми на 2.218.464.Слични вести