Борбата на Турција против Ковид-19 во изминатите 24 часа: Починаа 174 лица, регистрирани се 10.220 позитивни случаи

Во Турција во изминатите 24 часа од Ковид-19 починаа 174 лица, направени се 180.303 тестирања од кои се регистрирани 1.003 новозаболени, додека дневниот број на регистрирани нови позитивни случаи изнесува 10.220 лица

1561563
Борбата на Турција против Ковид-19 во изминатите 24 часа: Починаа 174 лица, регистрирани се 10.220 позитивни случаи

Во борбата на Турција против новиот тип коронавирус (Ковид-19) во изминатите 24 часа се регистрирани 174 смртни случаи.

Бројот на починатите од почетокот на епидемијата досега достигна вкупно 22.981 лице.

Во изминатите 24 часа се направени 180.303 тестирања од кои се дијагностицирани 1.003 новозаболени.

Дневниот број на регистрирани нови позитивни случаи изнесува 10.220 лица.

Заврши лекувањето на уште 10.301 лице, со што вкупниот број на оздравени од Ковид-19 во Турција се зголеми на 2 милиони 208 илјади 451 лице.Слични вести