Министерот за национална одбрана Акар се состана со либискиот министер за одбрана Немруш

Министерот за национална одбрана Акар во Истанбул се состана со либискиот министер за одбрана Немруш

1560766
Министерот за национална одбрана Акар се состана со либискиот министер за одбрана Немруш

Министерот за национална одбрана Хулуси Акар во Истанбул се состана со министерот за одбрана на Владата на национално единство на Либија Селахадин Немруш.

Според објавеното соопштение од Министерството за национална одбрана, средбата е остварена во рамките на напорите на Министерството за национална одбрана за развивање и зајакнување на билатералната соработка со Министерството за одбрана на Владата за национално единство на Либија.

Министерот за национална одбрана Хулуси Акар на средбата истакна дека за воспоставување на мирот и стабилноста во Либија Турција ги поддржува легитимната Влада на национално единство која е призната од страна на Обединетите нации (ОН) и напорите на Обединетите нации (ОН) за политичко решение во Либија.

 Слични вести