Бројот на оздравените од Ковид-19 во Турција се зголеми на 2.198.150

Во последните 24 часа беа остварени 162.786 тестови, а беа регистрирани 1. 017 нови заболени

1560833
Бројот на оздравените од Ковид-19 во Турција се зголеми на 2.198.150

 

Во борбата против новиот вид коронавирус (Ковид-19) во последните 24 часа во Турција животите ги загубија 176 лице.

Бројот на смртните случаи од почетокот на епидемијата се зголеми на 22.807.

Во последните 24 часа беа остварени 162.786 тестови, а беа регистрирани 1.017 нови заболени. Дневниот број на дијагностицирани е 9.138.

Бројот на пациентите чија хоспитализација заврши и кои беа отпуштени од болница изнесува 8.103 лица, додека бројот на оние кои оздравеа се зголеми на 2.198.150.Слични вести