Сочувство од Турција до Индонезија за загинатите во срушениот патнички авион

Министерството за надворешни работи на Турција објави соопштение со сочувство до Индонезија за загинатите во несреќата на патничкиот авион кој се урна во морето во близина на главниот град Џакарта

1560493
Сочувство од Турција до Индонезија за загинатите во срушениот патнички авион

Турција го изрази своето сочувство до Индонезија за загинатите во несреќата на патничкиот авион кој се урна во морето во близина на главниот град Џакарта.

Во објавената порака со сочувство од страна на Министерството за надворешни работи на Турција се истакнува дека со големо жалење е дознаено за веста за авионската несреќа во која загинаа повеќе од 60 лица и се вели следното: „Ја споделуваме болката на индонезискиот народ, на загинатите во оваа тажна несреќа им посакуваме милост од Аллах, на нивните блиски им посакуваме сочувство.“

Инаку, во врска со патничкиот авион во сопственост на авиокомпанијата „Сривиџаја ер“ со кој 5 минути по неговото полетување од Џакарта за Понтианак бил изгубен контактот, беше соопштено дека се урнал во морето.

Во срушениот патнички авион се наоѓаа вкупно 62 лица, од кои 50 патници и 12 членови на екипажот.Слични вести