Борбата на Турција против Ковид-19 во изминатите 24 часа: Починаа 181 лице, регистрирани се 9.537 позитивни случаи

Во Турција во изминатите 24 часа од Ковид-19 починаа 181 лице, направени се 168.289 тестирања од кои се регистрирани 1.103 новозаболени, додека дневниот број на регистрирани нови позитивни случаи изнесува 9.537 лица

1560524
Борбата на Турција против Ковид-19 во изминатите 24 часа: Починаа 181 лице, регистрирани се 9.537 позитивни случаи

Во борбата на Турција против новиот тип коронавирус (Ковид-19) во изминатите 24 часа се регистрирани 181 смртен случај.

Бројот на починатите од почетокот на епидемијата досега достигна вкупно 22.631 лице.

Во изминатите 24 часа се направени 168.289 тестирања од кои се дијагностицирани 1.103 новозаболени.

Дневниот број на регистрирани нови позитивни случаи изнесува 9.537 лица.

Заврши лекувањето на уште 7.902 лица, со што вкупниот број на оздравени од Ковид-19 во Турција се зголеми на 2 милиони 190 илјади 047 лица.Слични вести