Борбата на Турција против Ковид-19: Починаа 186 лица, регистрирани се 11.479 позитивни случаи

Во Турција во изминатите 24 часа од Ковид-19 починаа 186 лица, регистрирани се 1.291 новозаболен, дневниот број на регистрирани нови позитивни случаи изнесува 11.479 лица

1560210
Борбата на Турција против Ковид-19: Починаа 186 лица, регистрирани се 11.479 позитивни случаи

Во борбата на Турција против новиот тип коронавирус (Ковид-19) во изминатите 24 часа се регистрирани 186 смртни случаи.

Бројот на починатите од почетокот на епидемијата досега достигна вкупно 22.550 лица.

Во изминатите 24 часа се направени 184.193 тестирања од кои се дијагностицирани 1.291 новозаболен.

Дневниот број на регистрирани нови позитивни случаи изнесува 11.479 лица.

Заврши лекувањето на уште 8.894 лица, со што вкупниот број на оздравени од Ковид-19 во Турција се зголеми на 2 милиони 182 илјади 145 лица.Слични вести