Министерот Сојлу: Турција е во најмоќниот период во својата историја во борбата против тероризмот

Министерот за внатрешни работи Сулејман Сојлу истакна дека Турција се наоѓа во најмоќниот период во својата историја во борбата против тероризмот

1560148
Министерот Сојлу: Турција е во најмоќниот период во својата историја во борбата против тероризмот

Министерот за внатрешни работи Сулејман Сојлу во говорот што го одржа на подготвителниот состанок за Планот за намалување на ризиокот од елементарни непогоди во Измир (İRAP) истакна дека Турција се наоѓа во најмоќниот период во својата историја во борбата против тероризмот.

„Турција е во најмоќниот период во својата историја во борбата против тероризмот. На терористичката организација ПКК и останаа уште помалку од 320 припадници. Впрочем бројката е различна, но ние по извесно време ќе ја соопштиме повторно како 'изненадување'.“

 Слични вести