Министерот Коџа: Ставени се во акција сите можности на институциите за развивање на најдобрите вакцини

Министеротза здравство Фахреттин Коџа истакна дека се ставени во акција сите можности на институциите за развивање на најдобрите вакцини за земјата

1559643
Министерот Коџа: Ставени се во акција сите можности на институциите за развивање на најдобрите вакцини

Министерот за здравство Фахреттин Коџа во споделената објава на својот профил на социјалната мрежа Твитер информира дека се состанал со министерот за индустрија и технолофија Мустафа Варанк со кого направиле заедничка проценка на кандидатите за домашна вакцина кај кои се премина во фаза на нивно тестирање врз луѓе, во рамките на проектите коишто се водат за развивање на домашна вакцина против новиот тип коронавирус (Ковид-19). 

Министерот Фахреттин Коџа истакна дека се ставени во акција сите можности на институциите за развивање на најдобрите вакцини за земјата.Слични вести