Бројот на оздравените од Ковид-19 во Турција се зголеми на 2.164.040

Во последните 24 часа беа остварени 182.645 тестови, а беа регистрирани 1.458  нови заболени

1558844
Бројот на оздравените од Ковид-19 во Турција се зголеми на 2.164.040

 

Во борбата против новиот вид коронавирус (Ковид-19) во последните 24 часа во Турција животите ги загубија 191 лице.

Бројот на смртните случаи од почетокот на епидемијата се зголеми на 22.070.

Во последните 24 часа беа остварени 182.645 тестови, а беа регистрирани 1.458 нови заболени. Дневниот број на дијагностицирани е 13.830.

Бројот на пациентите чија хоспитализација заврши и кои беа отпуштени од болница изнесува 8.702 лица, додека бројот на оние кои оздравеа се зголеми на 2.164.040.Слични вести