Турските војници им раздадоа помош во облека на децата сираци во Авганистан

Министерството за национална одбрана соопшти дека со посредство на турската Црвена полумесечина „Кизилај“ од страна на турските војници им е доставена помош во облека на 247 деца во Домот за сираци Алааттин во Авганистан

1558114
Турските војници им раздадоа помош во облека на децата сираци во Авганистан
Türk Askeri Afganlı Yetimlere Yardım 2.jpg
Türk Askeri Afganlı Yetimlere Yardım 3.jpg
Türk Askeri Afganlı Yetimlere Yardım 4.jpg

Со посредство на турската Црвена полумесечина „Кизилај“ им е доставена помош во облека на 247 деца во Домот за сираци Алааттин во Авганистан.

Во објавеното соопштение од страна на Министерството за национална одбрана се истакнува следното: „Нашата Команда на турските сили на задача во Авганистан со посредство на турската Црвена полумесечина „Кизилај“ им раздаде подароци на 247 деца во Домот за сираци Алааттин во Кабул, составени од облека, како што се тренерки, обувки, чорапи и капи.“Слични вести