На крајбрежјето пред Мугла спасени илегални мигранти

Екипите на Командата на крајбрежна стража спасија 34 мигранти, ги пренесоа на бродот и ги изнесоа на копно.

1557445
На крајбрежјето пред Мугла спасени илегални мигранти

Во морето пред Мармарис кај Мугла беа спасени 19, а пред карјбрежјето на Бодрум 34 илегални мигранти.

Екипите на Командата на крајбрежна стража по информацијата дека пред крајбрежјето на Мармарис се расипал моторот на еден фибер чамец и побарал помош, веднаш тргнаа кон подрачјето.

Екипите од расипаниот фибер чамец спасија 19 илегални мигранти кои ги пренесоа на бродот на крајбрежната стража и ги изнесоа на копно.

Екипите на крајбрежната стража кои за време на патролата покрај Ѓумушлук кај Бодрум утврдија група илегални мигранти на еден гумен чамец.

Екипите спасија 34 мигранти, ги пренесоа на бродот и ги изнесоа на копно.Слични вести