Во подрачјето на операцијата Извор на мирот во Сирија се неутрализирани четворица терористи

Министерство за национална одбрана соопшти дека во подрачјето на операцијата Извор на мирот во северниот дел на Сирија се неутрализирани четворица терористи на сепаратистичко-терористичката организација ПКК/ЈПГ

1556865
Во подрачјето на операцијата Извор на мирот во Сирија се неутрализирани четворица терористи

Во подрачјето на операцијата Извор на мирот во северниот дел на Сирија се неутрализирани четворица терористи на сепаратистичко-терористичката организација ПКК/ЈПГ.

Во споделената објава на профилот на Министерство за национална одбрана преку социјалната мрежа Твитер се истакнува дека продолжуваат операциите против терористите кои се обидуваат да се префрлат во подрачјето на операцијата Извор на мирот, во северниот дел на Сирија.

Во споделената објава се вели дека јуначките турски командоси неутрализирани уште четворица терористи на ПКК/ЈПГ кои се обиделе да извршат напад за нарушување на спокојството и средината на доверба во подрачјето.Слични вести