Борбата на Турција против Ковид-19: Починаа 193 лица, регистрирани се 9.877 позитивни случаи

Во Турција во изминатите 24 часа од Ковид-19 починаа 193 лица, регистрирани се 1.515 новозаболени, дневниот број на регистрирани нови позитивни случаи изнесува 9.877 лица

1556567
Борбата на Турција против Ковид-19: Починаа 193 лица, регистрирани се 9.877 позитивни случаи

Во борбата на Турција против новиот тип коронавирус (Ковид-19) во изминатите 24 часа се регистрирани 193 смртни случаи.

Бројот на починатите од почетокот на епидемијата досега достигна вкупно 21.488 лица.

Во изминатите 24 часа се направени 138.941 тестирање од кои се дијагностицирани 1.515 новозаболени.

Дневниот број на регистрирани нови позитивни случаи изнесува 9.877 лица.

Заврши лекувањето на уште 10.102 лица, со што вкупниот број на оздравени од Ковид-19 во Турција се зголеми на 2 милиони 136 илјади 534 лица.Слични вести