Мевлут Чавушоглу разговараше телефонски со својот туркменски колега Рашид Мередов

Според добиени информации од дипломатски извори, министерот за надворешни работи Мевлут Чавушоглу вчера оствари телефонски разговор со министерот за надворешни работи на Туркменистан Рашид Мередов

1556055
Мевлут Чавушоглу разговараше телефонски со својот туркменски колега Рашид Мередов

Министерот за надворешни работи Мевлут Чавушоглу оствари телефонски разговор со министерот за надворешни работи на Туркменистан Рашид Мередов.

Според добиени информации од дипломатски извори, двајцата министри за надворешни работи Чавушоглу и Мередов вчера разговараа телефонски. 

Не беа споделени информации во врска со содржината на остварениот телефонски разговор помеѓу двајцата шефови на дипломатии на Турција и Туркменистан, Мевлут Чавушоглу и Рашид Мередов.

 Слични вести