Ердоган: 2021 година сакаме да ја доведеме во состојба на година на нов полет во секоја сфера

Претседателот Ердоган истакна дека 2021 година сакаат да ја доведат во состојба на година на нов полет во секоја сфера

1556110
Ердоган: 2021 година сакаме да ја доведеме во состојба на година на нов полет во секоја сфера

Претседателот Реџеп Тајјип Ердоган од дворецот Вахдеттин во Истанбул преку видео-конференција учествуваше на церемонијата на свечено отворање на Мостот Ќомурхан и тунелот што го поврзува во градот Елазиг. 

Претседателот Ердоган во говорот што го одржа овде рече: „2021 година сакаме да ја доведеме во состојба на година на нов полет во секоја сфера.“Слични вести