Бројот на оздравените од Ковид-19 во Турција се зголеми на 2.100.650

Во последните 24 часа во Турција беа остварени 178.217 тестови

1555561
Бројот на оздравените од Ковид-19 во Турција се зголеми на 2.100.650

 

Во борбата против новиот вид коронавирус (Ковид-19) во последните 24 часа во Турција животите ги загубија 239 лица.

Бројот на смртните случаи од почетокот на епидемијата се зголеми на 20.881.

Во последните 24 часа беа остварени 178.218 тестови, а беа регистрирани 2.219 нови заболени. Дневниот број на дијагностицирани е 14.380.

Бројот на пациентите кои беа отпуштени од болница изнесува 22.021 лица, додека бројот на оние кои оздравеа се зголеми на 2.100.650.Слични вести