Пристигна авионот со првата партија вакцини против Ковид-19 кои беа нарачaни од Кина

Со слетувањето на авионот кој полета од аеродромот во Пекинг, контејнерите во кои имаше вакцини беа земени од авионот префрлени во магацините.

1554390
Пристигна авионот со првата партија вакцини против Ковид-19 кои беа нарачaни од Кина

 

Од Кина пристигна авионот со првата партија вакцини против Ковид-19 кои беа нарачани од оваа земја за Турција.

Авионот на „Туркиш ерлајнс“ (ТХЈ) кој ги пренесуваше вакцините против „Ковид-19“ утринава во 05.44 часот слета на аеродромот Есенбога во Анкара.

Со слетувањето на авионот кој полета од аеродромот во Пекинг, контејнерите во кои имаше вакцини беа земени од авионот префрлени во магацините.

 Слични вести