Ердоган оствари телефонски разговор со Милановиќ

Претседателот Ердоган рече дека Турција е вистински пријател „во тешките времиња“

1554337
Ердоган оствари телефонски разговор со Милановиќ

 

Претседателот Реџеп Тајип Ердоган оствари телефонски разговор со хрватскиот претседател Зоран Милановиќ.

Според соопштението објавено од Дирекцијата за комуникации на претседателството, Ердоган на разговорот на претседателот на Хрватска Милановиќ и хрватскиот народ им ги пренесе желбите за што поскоро заздравување на раните и последиците на земјотресот.

Претседателот Ердоган укажувајќи дека Турција е вистински пријател „во тешките времиња“ ја изрази спремноста за пружање помош во потрагата и спасувањето на настраданите што може да биде потребна.Слични вести