Спасени 64 мигранти кои беа турнати од страна на Грција

Екипите на Командата на крајбрежната стража извадија 37 имигранти од областа Ајвалик во Балкесир, 18 од областа Ајвалик во Чанакале и 9 имигранти од Мармарис кај Мугла

1553615
Спасени 64 мигранти кои беа турнати од страна на Грција

 

Спасени 64 нерегуларни мигранти за кои беше утврдено дека во турските територијални води кај Мугла, Баликесир и Чанакале беа турнати од страна на грчката крајбрежна стража.

Екипите на Командата на крајбрежната стража извадија 37 имигранти од областа Ајвалик во Балкесир, 18 од областа Ајвалик во Чанакале и 9 имигранти од Мармарис кај Мугла.

По спроведените постапки, нерегуларните имигранти беа предадени на Покраинскиот директорат за имиграција.Слични вести