Ердоган: „Договорот за слободна трговија со Британија ќе биде најголем“

Тоа ќе биде најзначаен трговски договор по Договорот за царинска унија (1996)

1553598
Ердоган: „Договорот за слободна трговија со Британија ќе биде најголем“

 

Претседателот Реџеп Тајип Ердоган рече:

„Договорот за слободна трговија со Велика Британија ќе биде нашиот најважен трговски договор по Договорот за царинска унија“.

Претседателот Ердоган по состанокот на владата одржа прес конференција.

Во врска со Договорот за слободна трговија со Велика Британија, Ердоган рече:

„Тоа ќе биде најзначаен трговски договор по Договорот за царинска унија (1996).  Од денес па натаму почнува еден нов период во кој победници ќе бидат Турција и Велика Британија“.Слични вести