Бројот на оздравените од Ковид-19 во Турција се зголеми на 2.037.433

Во последните 24 часа беа остварени 192.316 тестови, а беа регистрирани 3.309 нови заболени.

1553589
Бројот на оздравените од Ковид-19 во Турција се зголеми на 2.037.433

 

Во борбата против новиот вид коронавирус (Ковид-19) во последните 24 часа во Турција животите ги загубија 257 лица.

Бројот на смртните случаи од почетокот на епидемијата се зголеми на 20.135.

Во последните 24 часа беа остварени 180.892 тестови, а беа регистрирани 2.816 нови заболени. Дневниот број на дијагностицирани е 15.191.

Бројот на пациентите кои беа отпуштени од болница изнесува 22.203 лица, додека бројот на оние кои оздравеа се зголеми на 2.037.433.Слични вести