Министерот за национална одбрана Хулуси Акар заедно со командниот врв на ТВС во посета на Либија

Министерот за национална одбрана Хулуси Акар во придружба на началникот на Генералшабот генерал на армија Јашар Ѓулер и командантите на родовите отпатува во посета на Либија

1552257
Министерот за национална одбрана Хулуси Акар заедно со командниот врв на ТВС во посета на Либија

Министерот за национална одбрана Хулуси Акар во придружба на началникот на Генералштабот генерал на армија Јашар Ѓулер и командниот врв на Турските вооружени сили (ТВС или TSK) отпатува во посета на Либија.

Министерот Хулуси Акар и командниот врв ќе одржат одделни средби со претседателот на Високиот државен совет на Либија Халид ал-Мешри, министерот за одбрана Селахадин Немруш и со министерот за внатрешни работи Фетхи Башага, а потоа ќе ја посетат Командата на групата на задача во Либија кадешто ќе се состанат со турските војници.Слични вести