Министерот Хулуси Акар во Триполи се состана со претседателот на Високиот државен совет на Либија Мешри

Министерот за национална одбрана Хулуси Акар во Триполи се состана со претседателот на Високиот државен совет на Либија Халид Амар ал-Мешри

1552409
Министерот Хулуси Акар во Триполи се состана со претседателот на Високиот државен совет на Либија Мешри

Министерот за национална одбрана Хулуси Акар кој во придружба на началникот на Генералштабот генерал на армија Јашар Ѓулер и командниот врв на Турските вооружени сили (ТВС или TSK) отпатува во посета на Либија, во главниот град Триполи, се состана со претседателот на Високиот државен совет на Либија Халид Амар ал-Мешри. 

На средбата присуствуваа и началникот на Генералштабот генерал на армија Јашар Ѓулер и командниот врв.

Министерот за национална одбрана Хулуси Акар во рамките на посетата на Либија ќе се состане и со министерот за одбрана Селахадин Немруш и министерот за внатрешни работи Фетхи Башага, а воедно ќе ја посети и Командата на турските сили на задача во Либија, каде што ќе се состане со турските војници. 

 Слични вести