Ердоган: „Турција нема да запре додека не постигне победа на многу фронтови“

Сите случувања во нашиот регион и светот, ја потврдуваат и зајакнуваат силата и важноста на Турција

1552337
Ердоган: „Турција нема да запре додека не постигне победа на многу фронтови“

 

Претседателот Реџеп Тајип Ердоган рече дека Турција нема да запре, нема да се одмори и нема да се двоуми се додека не се постигне истовремена победа во борбата на многу фронтови.

Претседателот Ердоган со директно поврзување присуствуваше на церемониите на свечено отворање на капацитетите за производство на литиум карбонат на Ети Маден во Ескишехир и автопатот Анкара-Коња во Ѓолбаши.

Претседателот Ердоган, во говорот на церемониите рече:

„Нема да застанеме, нема да одмориме, нема да се двоумиме се додека не постигнеме истовремена победа во борбата на многу истовремено.

Ние деноноќно ќе продолжиме да работиме со верување дека најголемата чест, најголемиот удел и најголемата политика е да дадеме придонес на нашата нација да се стекне со поголем број зданија, да и служиме и да го подигнеме престижот на нашата земја. За 2 години ќе почнеме со  експлоатацијата на рудникот за злато откриен во областа Согут кај Билеџик“.

Потенцирајќи дека „Турција дефинитивно ќе се стекне со сето она што го заслужува во новата глобална политичка и економска структура“, претседателот Ердоган рече дека Турција (на стогодишнината од основањето на Републиката) ќе ги постигне предвидените цели во 2023 година“.

„Сите случувања во нашиот регион и светот, ја потврдуваат и зајакнуваат силата и важноста на Турција. Во никој случај нема да се откажеме од зацртаниот пат“.

Велејќи дека Турција без прекин продолжува со инвестициите, проектите и активности во сите полиња, особено во транспортот, претседателот Ердоган подвлече:

„Немаме ниту еден посебен, нерешлив проблем со Европа, Америка, Русија, Кина или други земји во нашиот регион“.

 Слични вести