Во Егејското Море спасени 162 турнати мигранти кон турските територијални води

Во Егејското Море се спасени од морето и извадени на копно 72 мигранти во близина на Ајдин, 53 кај Чанаккале и 37 мина мигранти кај градот Баликесир, кои од страна на грчката крајбрежна стража биле турнати назад кон турските територијални води

1551570
Во Егејското Море спасени 162 турнати мигранти кон турските територијални води

Во Егејското Море во близина на градовите Ајдин, Чанаккале и Баликесир се спасени вкупно 162 мигранти кои од страна на елементите на грчката крајбрежна стража биле турнати назад (насилно вратени) кон турските територијални води.

Од страна на екипите на Командата на турската крајбрежна стража беа спасени од морето и извадени на копно 72 мигранти во близина на Ајдин, 53 кај Чанаккале и 37 мина мигранти кај градот Баликесир, кои од страна на грчката крајбрежна стража биле турнати назад кон турските територијални води.

На спасените нерегуларни мигранти (бегалци) меѓу кои се наоѓаа и жени и деца им беше доставена помош во храна, вода и медицински материјали.Слични вести