Претседателот Ердоган: Работиме деноноќно, водиме борба за изградба на една нова иднина за народот

Претседателот Ердоган истакна дека вон тоа што се компензираат недостатоците на минатото со мостот што се воспоставува од минатото кон иднината, се работи деноноќно, се води борба за изградба на една нова иднина за народот

1551554
Претседателот Ердоган: Работиме деноноќно, водиме борба за изградба на една нова иднина за народот

Претседателот Реџеп Тајјип Ердоган преку видео-конференција учествуваше на церемонијата на свечено отворање по реставрацијата на Музејот на Тунџели, Музејот за камени дела во Акшехир во Конја и Турско-исламскиот Музеј во Бурса.

Претседателот Ердоган во говорот што го одржа во оваа пригода истакна дека вон тоа што се компензираат недостатоците на минатото со мостот што се воспоставува од минатото кон иднината, се работи деноноќно, се води борба за изградба на една нова иднина за народот.

Велејќи „Додека за време на нашите Влади обезбедивме мошне големи придонеси за демократијата и развојот на нашата земја, сум во жалење поради тоа што гледам дека не можевме да го поминеме истото растојание во нашата цивилизациска и културна кауза“, претседателот Реџеп Тајјип Ердоган го додаде следното: „Нема да им го оставиме мегданот (просторот) на оние кои сакаат да го развеат нашиот народ пред глобалните ветрови, како откинат есенски лист од својата гранка.“Слични вести