Претседателот Ердоган: Не е можно да ги прифатиме политиките на Израел кон Палестина

Претседателот Реџеп Тајјип Ердоган на излегување од џума намаз (петочната молитва) во Џамијата Омер Озтурк во Ускудар, во Истанбул, во врска со односите помеѓу Турција и Израел рече: „Не е можно да ги прифатиме политиките на Израел кон Палестина“

1551917
Претседателот Ердоган: Не е можно да ги прифатиме политиките на Израел кон Палестина

Претседателот Реџеп Тајјип Ердоган на излегување од џума намаз (петочната молитва) во Џамијата Омер Озтурк во Ускудар, во Истанбул одговараше на прашањата на новинарите.

На едно поставено прашање во врска со односите помеѓу Турција и Израел, претседателот Ердоган рече: „Ние ионака не ги прекинавме нашите односи со Израел во точката на разузнавањето, тие продолжуваат. Овде, доживуваме одредени проблеми со личности кои се наоѓаат на најврвна точка. Не е можно да ги прифатиме политиките на Израел кон Палестина.“Слични вести