Претседателот Ердоган: Јас ќе се вакцинирам, ги повикувам сите мои граѓани на ист начин да покажат чувствителност

Претседателот Ердоган рече: „Јас ионака на излегување од еден џума намаз од Џамијата Ајасофија изјавив дека ќе се вакцинирам. Ги повикувам сите мои граѓани на ист начин да покажат чувствителност по ова прашање.“

1551909
Претседателот Ердоган: Јас ќе се вакцинирам, ги повикувам сите мои граѓани на ист начин да покажат чувствителност

Претседателот Реџеп Тајјип Ердоган на излегување од џума намаз (петочната молитва) во Џамијата Омер Озтурк во Ускудар, во Истанбул одговараше на прашањата на новинарите.

Претседателот Ердоган рече: „Јас ионака на излегување од еден џума намаз од Џамијата Ајасофија изјавив дека ќе се вакцинирам. Ги повикувам сите мои граѓани на ист начин да покажат чувствителност по ова прашање.“ 

 Слични вести