Бројот на оздравените од Ковид-19 во Турција се зголеми на 1.866.815

Во последните 24 часа беа остварени 192.316 тестови, а беа регистрирани 3.309 нови заболени.

1550225
Бројот на оздравените од Ковид-19 во Турција се зголеми на 1.866.815

 

Во борбата против новиот вид коронавирус (Ковид-19) во последните 24 часа во Турција животите ги загубија 251 лице.

Бројот на смртните случаи од почетокот на епидемијата се зголеми на 18.602.

Во последните 24 часа беа остварени 192.316 тестови, а беа регистрирани 3.309 нови заболени. Дневниот број на дијагностицирани е 19.256.

Бројот на пациентите кои беа отпуштени од болница изнесува 32.110 лица, додека бројот на оние кои оздравеа се зголеми на 1.866.815.Слични вести