Бројот на оздравените од Ковид-19 во Турција се зголеми на 1.800.286

Во последните 24 часа беа остварени 158.892 тестови, а беа регистрирани 3.546 нови заболени

1548902
Бројот на оздравените од Ковид-19 во Турција се зголеми на 1.800.286

 

Во борбата против новиот вид коронавирус (Ковид-19) во последните 24 часа во Турција животите ги загубија 246 лица.

Бројот на смртните случаи од почетокот на епидемијата се зголеми на 18.097.

Во последните 24 часа беа остварени 158.892 тестови, а беа регистрирани 3.546 нови заболени. Дневниот број на дијагностицирани е 20.316.

Бројот на пациентите кои беа отпуштени од болница изнесува 21.922 лица, додека бројот на оние кои оздравеа се зголеми на 1.800.286.

 Слични вести