Претседателот Ердоган разговараше телефонски со хрватскиот член на претседателството на БиХ Комшиќ

Претседателот Ердоган разговараше телефонски со хрватскиот член на претседателството на Босна и Херцеговина Жељко Комшиќ

1548150
Претседателот Ердоган разговараше телефонски со хрватскиот член на претседателството на БиХ Комшиќ

Претседателот Реџеп Тајјип Ердоган оствари телефонски разговор со хрватскиот член на претседателството на Босна и Херцеговина Жељко Комшиќ. 

Во телефонскиот разговор беа разгледани прашања за развивање на односите помеѓу Турција и Босна и Херцеговина и регионални теми. 

Претседателот Реџеп Тајјип Ердоган во разговорот истакна дека Турција ја доставува и ќе продолжи да ја доставува целата неопходна поддршка за единството, целовитоста, стабилноста и спокојството на Босна и Херцеговина.Слични вести