Во подрачјето на операцијата Извор на мирот во Сирија се неутрализирани двајца терористи

Министерството за национална одбрана соопшти дека во подрачјето на операцијата Извор на мирот во северниот дел на Сирија се неутрализирани двајца терористи на сепаратистичко-терористичката организација ПКК/ЈПГ

1547780
Во подрачјето на операцијата Извор на мирот во Сирија се неутрализирани двајца терористи

Во подрачјето на операцијата Извор на мирот во северниот дел на Сирија се неутрализирани двајца терористи на сепаратистичко-терористичката организација ПКК/ЈПГ.

Во објавеното соопштение на профилот на Министерството за национална одбрана на социјалната мрежа Твитер, се истакнува следното: „Со успешна операција на нашоте командоси се неутрализирани двајца терористи на ПКК/ЈПГ кои се обиделе да се префрлат во подрачјето на операцијата Извор на мирот, со цел нарушување на спокојството и средината на доверба.“

 

 Слични вести