Ердоган: Главна цел на санкциите на САД е да се запрат нашите потези во одбранбената индустрија

Претседателот Ердоган рече: Главна цел на санкциите на САД е да се запрат потезите коишто ги започнавме во одбранбената индустрија“

1546598
Ердоган: Главна цел на санкциите на САД е да се запрат нашите потези во одбранбената индустрија

Претседателот Реџеп Тајјип Ердоган преку видео-конференција говореше на церемонијата на свеченото пуштање во употреба на вториот дел на автопатот помеѓу градот Нигде и главниот град Анкара.

Претседателот Ердоган рече: Главна цел на санкциите на САД е да се запрат потезите коишто ги започнавме во одбранбената индустрија.“Слични вести