Мевлут Чавушоглу ги достави до Помпео реакциите на Турција против одлуката на САД за санкции

Според добиени информации од дипломатски извори, Мевлут Чавушоглу во телефонскиот разговор со Мајк Помпео му ги достави реакциите на Турција во врска со одлуката на Соединетите Американски Држави (САД) за воведување санкции

1546109
Мевлут Чавушоглу ги достави до Помпео реакциите на Турција против одлуката на САД за санкции

Министерот за надворешни работи Мевлут Чавушоглу оствари телефонски разговор со американскиот државен секретар Мајк Помпео.

Според добиени информации од дипломатски извори, Мевлут Чавушоглу во телефонскиот разговор со Мајк Помпео му ги достави реакциите на Турција во врска со одлуката на Соединетите Американски Држави (САД) за воведување санкции.

Соединетите Американски Држави (САД) донесоа одлука за воведување санкции против Турција поради набавените системи за противвоздушна одбрана С-400 од Русија.Слични вести