Ердоган: „Турската економија е спремна против сите видови тестови“

Турција, по периодот на епидемијата (на Ковид-19) е решителна да влезе како посилен поиздржлив и стабилен глобален актер

1545547
Ердоган: „Турската економија е спремна против сите видови тестови“

Претседателот Реџеп Тајип Ердоган рече:

„Турската економија е спремна против сите видови на ригорозно тестирање, новите можности и различни сценарија“.

Претседателот Ердоган по состанокот на кабинетот одржа прес конференција.

Истакнувајќи дека економијата е подготвена против видови предизвикувачки тестови, нови можности и различни сценарија, Ердоган рече:

„Граѓаните сакам да бидат спокојни, за инает на оние коишто постојано влеваат песимизам да имаат доверба во нас и во нашето економско управување“.

Посочувајќи дека Турција во глобалната економија поминува низ период кој може да влезе во историјата на економијата, Ердоган рече:

„Турција, по периодот на епидемијата (на новиот вид на коронавирус Ковид-19) е решителна да влезе како посилен поиздржлив и стабилен глобален актер“.

Ердоган најави дека ќе им дадат приоритет на политиките што ќе ги зголемат стапките на вработеност во сите сегменти, особено кај младите и жените.

Во освртот на националната вселенска програма претседателот Ердоган рече:

„Многу блиски се блиски деновите кога знамето на нашата земја многу посилно ќе се вее во вселената се“.Слични вести