Чавушоглу: „Не станува збор за откажување од нашите интереси и права во Источниот Медитеран“

Денес Турција по потреба е основач на играта, а кога ќе затреба може да ги наруши игрите против основачите на игрите насочени против нашите интереси

1545624
Чавушоглу: „Не станува збор за откажување од нашите интереси и права во Источниот Медитеран“

 

Министерот за надворешни работи Мевлут Чавушоглу рече:

„Не станува збор за откажување од нашите права и интереси во Источниот Медитеран“.

Мевлут Чавушоглу во говорот на седницата на Големото национално собрание на Турција рече:

„Денес, без Турција или и покрај Турција, ако не може да се фрлат чекори во досиејата како што се Сирија, Либија, Источен Медитеран, Кавказ, Авганистан и Ирак, тоа е резултат на активната надворешна политика. Нема да отстапиме од нашите права и интереси во Источниот медитеран поради евентуалните санкции и санкции од ЕУ.

Денес, Турција по потреба е основач на играта, а кога ќе затреба може да ги наруши игрите против основачите на игрите насочени против нашите интереси. Принудени сме да бидеме силни и самите да ја напишеме нашата сопствена осторија“.Слични вести