Министерот за надворешни работи Мевлут Чавушоглу на 15 декември ќе ја посети Гвинеја

Од страна на Министерството за надворешни работи е објавено соопштение во врска со посетата којашто министерот за надворешни работи Мевлут Чавушоглу ќе ја оствари на западноафриканската држава Гвинеја

1545043
Министерот за надворешни работи Мевлут Чавушоглу на 15 декември ќе ја посети Гвинеја

Министерот за надворешни работи Мевлут Чавушоглу ќе отпатува во посета на Гвинеја кадешто ќе учествува на церемонијата на полагање заклетва на претседателот Алфа Конде кој е реизбран на оваа должност.

Од страна на Министерството за надворешни работи е објавено соопштение во врска со посетата којашто министерот за надворешни работи Мевлут Чавушоглу ќе ја оствари на западноафриканската држава Гвинеја.

Во соопштението на МНР се вели следното: „Господинот министер на 15 декември 2020 година ќе ја посети Гвинеја кадешто ќе учествува на церемонијата на полагање заклетва што ќе се одржи по повод повторниот избор на Алфа Конде за претседател на Гвинеја.“Слични вести