Министерот Коџа: Турција на прво место во светот според процентот на кревети за интензивна нега

„Се наоѓаме на прво место во светот (со 40,3 отсто) според процентот на кревети за интензивна нега коишто им се паѓаат на секои 100 илјади лица. Бидете поносни со Турција.“ - напиша министерот за здравство Фахреттин Коџа на својот профил на Твитер

1544789
Министерот Коџа: Турција на прво место во светот според процентот на кревети за интензивна нега

Министерот за здравство Фахреттин Коџа во објавеното соопштение на својот профил на социјалната мрежа Твитер истакна дека Турција се наоѓа на прво место во светот (со 40,3 отсто) според процентот на кревети за интензивна нега коишто им се паѓаат на секои 100 илјади лица.

„Се наоѓаме на прво место во светот (со 40,3 отсто) според процентот на кревети за интензивна нега коишто им се паѓаат на секои 100 илјади лица. Бидете поносни со Турција.“ - напиша министерот за здравство Фахреттин Коџа на својот профил на социјалната мрежа Твитер.Слични вести