Министерот Акар: Грција наместо да разговара со Турција се надева на помош на други врати, а тоа е безизлез

Министерот за национална одбрана Хулуси Акар истакна дека Грција наместо да разговара со Турција се надева на помош на други врати и дека тоа претставува безизлез

1545388
Министерот Акар: Грција наместо да разговара со Турција се надева на помош на други врати, а тоа е безизлез

Министерот за национална одбрана Хулуси Акар даде изјави во врска навигациските информации „NAVTEX“ (поморски предупредувачки белешки) кои што се објавуваат од страна на Грција.

Акар истакна дека Грција треба да согледа оти претставува безизлез тоа што наместо да разговара со Турција, се надева на помош на други врати. 

„Ова прашање се злоупотребува од страна на нашите соседи. Тоа не е ништо друго туку вознемирување, е во спротивност со добрососедските односи. Грција наместо да разговара со Турција се надева на помош од Европската унија (ЕУ), на други врати. Треба да согледаат дека тоа е безизлез.“ - рече министерот за национална одбрана Хулуси Акар. Слични вести