Во терористички напад во Расулајн во северниот дел на Сирија загинаа двајца турски војници

Во градчето Расулајн во северниот дел на Сирија е реализиран терористички напад со возило бомба во кој станаа шехиди (загинаа) двајца турски војници, а 8 војници се ранети

1543339
Во терористички напад во Расулајн во северниот дел на Сирија загинаа двајца турски војници

Во реализиран терористички напад со возило бомба во градчето Расулајн во северниот дел на Сирија, станаа шехиди (загинаа) двајца турски војници, а 8 војници се ранети. 

На еден контролен пункт на Сириската национална армија (СНА) е експлодирано возило војна.

Судбината на возачот на возилото бомба е непозната.

Локалните безбедносни сили започнаа истрага во врска со нападот, а се стои на можноста да е реализиран од страна на сепаратистичко-терористичката организација ЈПГ/ПКК.

Градчето Расулајн беше исчистено од тероризмот на 12 октомври 2019 година со реализираната операција Извор на мирот.

Сепаратистичко-терористичката организација ЈПГ/ПКК од областите на Ајн Иса и Тел Тамир кои продолжува да ги држи под окупација често реализира терористички напади чија цел стануваат цивилите во Расулајн и Тел Абјад.

 Слични вести