Претседателот Ердоган: Во мојата земја живеат повеќе од 100 илјади наши ерменски граѓани

Претседателот Реџеп Тајјип Ердоган на одржаната заедничка прес-конференција со азербејџанскиот претседател илхам Алиев во Баку рече: „Во мојата земја живеат повеќе од 100 илјади наши ерменски граѓани“

1543298
Претседателот Ердоган: Во мојата земја живеат повеќе од 100 илјади наши ерменски граѓани

Претседателот Реџеп Тајјип Ердоган на одржаната заедничка прес-конференција со азербејџанскиот претседател илхам Алиев во Баку рече: „Во мојата земја живеат повеќе од 100 илјади наши ерменски граѓани.“Слични вести