Хулуси Акар: Грција е таа која сака да ја зголеми тензијата во Средоземното Море

Министерот за национална одбрана Хулуси Акар рече: „Грција, е таа која сака да ја покачи тензијата во Средоземното Море. Нашата рака којашто ја подадовме за решение и мир во рамките на добрососедството за жал секогаш остана во воздух.“

1542744
Хулуси Акар: Грција е таа која сака да ја зголеми тензијата во Средоземното Море
Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar Meclis.jpg

Министерот за национална одбрана Хулуси Акар во говорот што го одржа пред пратениците во Големото Народно Собрание на Турција (ТБММ) истакна дека Грција е таа која сака да ја зголеми тензијата во Средоземното Море.

Министерот Акар рече: „Грција, е таа која сака да ја зголеми тензијата во Средоземното Море. Нашата рака којашто ја подадовме за решение и мир во рамките на добрососедството, за жал секогаш остана во воздух.“

Велејќи дека Грција наместо да разговара со Турција и да развива политички решенија е во потрага по одредени состојби на свршен чин, министерот за национална одбрана Хулуси Акар, го рече следното: „Ние сме спремни да разговараме за сите проблеми во Егејот и Источниот Медитеран, без предуслови.“Слични вести